Acties voor meer koopkracht bij Carrefour


Bij supermarktketen Carrefour loopt de campagne ‘Koopkrachtacties’. Dit zijn een reeks initiatieven met extra promoties op producten van het huismerk en het bevriezen van de prijzen op een aantal producten.

Reactie op dalende koopkracht

Onze koopkracht daalt door continue prijsstijgingen. Dit betekent dat we voor hetzelfde geld minder kunnen kopen. Gisteren pakte consumentenorganisatie Test Aankoop uit met een onderzoek waaruit blijkt dat de prijzen in supermarkten het afgelopen jaar gemiddeld 12 procent gestegen zijn. Voor het onderzoek werd gekeken naar A-merken, huismerken en witte producten gekeken van een aantal supermarktketens, waaronder ook Carrefour.

Carrefour reageert op de aanhoudende prijsstijgingen door extra inspanningen voor meer koopkracht. De supermarktketen doet dit zodat klanten zich geen producten moeten ontzeggen. Hun slagzin van de campagne luidt dan ook: ‘Omdat we recht hebben op het beste’.

Promotie van kwaliteitsvolle huismerken

Carrefour kan meer koopkracht geven door extra promoties op hun huismerken. Dit is omdat ze de prijzen hiervan zelf meer in de hand hebben. Concreet is een assortiment van bijna 1000 producten van het huismerk Carrefour minder dan 1 euro geprijsd. Daarnaast promoot Carrefour ook zijn laagsteprijsmerk met de naam Simpl. Dit assortiment bevat meer dan 300 producten. Dit zijn de goedkoopste uit hun assortiment. Het zijn producten voor jouw dagelijkse behoeften. Alle promoties vind je op de website en app van Carrefour en in de wekelijkse folder in jouw brievenbus.

Bevriezen van de prijzen

Later dit najaar zal Carrefour de prijzen van een aantal producten bevriezen tot het einde van dit jaar. Deze actie komt er in de Belgische winkels nadat Carrefour Frankrijk dit initiatief nam om de prijs voor 100 producten 100 dagen te bevriezen.

Voordelen met de Bonus Card

Carrefour beloont klanten met het sparen van punten met de Carrefour Bonus Card. Daarbij zijn 500 gespaarde punten 5 euro waard. Per aankoopschijf van 2 euro ontvang je 1 punt. Maar via de app van Carrefour of bonnen onderaan op je rekening krijg je wekelijks bonnen met heel interessante aanbiedingen voor extra bonuspunten. Deze aanbiedingen zijn op maat van jouw koopgedrag en bevat meestal de producten die jij koopt. Daarnaast krijg je ook voordelen bij partners van de Bonus Card.

Alle info over de Bonus Card vind je via deze link:
https://bonuscard.be.carrefour.eu/nl

Tips voor bereiding van budgetvriendelijke maaltijden

Carrefour geeft tips om voor minder dan 50 euro, 6 maaltijden te maken voor 4 personen. Dit is genoeg voor goede maaltijden voor een hele week voor een gezin. Michèle van de Budget Brigade heeft een aantal menu’s hiervoor samengesteld. Daarbij staat ook het boodschappenlijstje waarmee je eenvoudig de benodigde producten kan aankopen. Via deze link kan je een kijkje nemen naar verschillende maaltijden:
https://www.carrefour.be/nl/beter-eten/inspiratie/onze-straffe-budgettips/weekmenu.html

Jouw Carrefour winkel dichtbij

Ondek jouw Carrefour winkel dichtbij in Sint-Kruis (Carrefour Express) en Sijsele (Carrefour Market).