’t Groen Cafeetje

‘t Groen Cafeetje in de Dorpsstraat in Sijsele met de opvallend groene gevel is één van de laatste authentieke cafes dat de sfeer van weleer ademt. Gezelligheid en ambiance is er troef.

Op vrijdag- en/of zaterdagavond is er vaak leuke sfeermuziek met een gast DJ waarop iedereen een danspasje kan wagen op een slow, een schlagerhit, een meezinger, een verzoeknummertje,… Vaak zijn er ook thema-avonden of een eetfestijn. Je kan je ook uitleven op de kickertafel, het voetbal volgen op groot scherm of je wagen aan een voetbalpronostiek.

EEN STUKJE GESCHIEDENIS

In het pand is er al een café gehuisvest sinds begin jaren 1900. Sinds 2007 baat Dorine het huidige café uit. Maar het laatste weekend van april 2014 dreigde het allerlaatste weekend te worden dat het café open was. De eigenaar wilde het pand verkopen. Maar een nieuwe eigenaar kocht het pand en gaf uitbaatster Dorine de garantie om het café te blijven uitbaten. Het café onderging een heel erg grondige renovatie en kreeg een uniek interieur: een sfeervolle bar, authentieke biertonnen die dienst doen als bartafels, unieke kaders die doen herinneren aan vervlogen tijden en leuke interieurstukken die het plafond opfleuren. Dat is het decor van het vernieuwde groen cafeetje.

Contactgegevens

  • Dorpsstraat 153
  • 8340 Sijsele