Assistentiewoningen Sijsele

Curando verhuurt nieuwe assistentiewoningen in Sijsele voor alleenstaande en samenwonende senioren.

Curando staat als drager van de katholieke traditie voor bezielde en menslievende zorg thuis of dicht bij huis voor senioren. Wij zijn een betrouwbare zorgpartner, lokaal en regionaal verankerd. Curando zet in op innovatie en geïntegreerde dienstverlening. Daarmee draagt Curando bij tot de verwezenlijking van persoonlijk geluk.

Wij bieden een groot aantal diensten voor een compleet zorgtraject voor senioren:

  • thuisverpleging
  • lokaal dienstencentrum
  • dagverzorging
  • kortverblijf
  • herstelverblijf
  • assistentiewoningen en wooncentra

Curando heeft 5 woonzorgzones met verschillende zorgformules verspreid over West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen. Het aanbod in Sijsele valt onder woonzorgzone Curando West.

Assistentiewoningen in Sijsele

In 2016 startte de bouw van 24 erkende assistentiewoningen in de Brouwerijstraat in Sijsele. Het complex kreeg de naam ‘Zilvertorens’. Een assistentiewoning laat alleenstaande en samenwonende senioren toe om zelfstandig te blijven wonen. Het is eigenlijk een ruime flat die je kan huren binnen een groep van assistentiewoningen. Elke flat van het nieuwe complex in Sijsele heeft een living, keuken, slaapkamer, toilet en badkamer en is uitgerust met een noodoproepsysteem. Er zijn gemeenschappelijke ruimtes waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Bij elke assistentiewoning hoort een autostaanplaats en in de fietsenstalling kunnen rolwagens en elektrische fietsen opgeladen worden.

Breed gamma aan diensten

Curando biedt een ruim gamma aan diensten voor zorg, begeleiding en hulp die het zelfstandig wonen makkelijker maken voor de bewoners:

  • We hebben een eigen team van medewerkers die instaat voor zorgondersteuning en logistieke ondersteuning.
  • Door onze eigen keuken worden dagelijks verse maaltijden aangeboden.
  • Via het oproepsysteem kunnen bewoners in geval van nood beroep doen op professionele (verpleegkundige) ondersteuning

Bewoners betalen enkel voor de diensten waar ze gebruik van maken. Zo kunnen ze in alle vrijheid van de beschikbare dienstverlening gebruik maken.

Ideale ligging

De site in de Brouwerijstraat heeft een ideale ligging middenin de nieuwe zorgcampus van Sijsele: naast het Sociaal Huis, het Huis van Oranje en het nieuwe woonzorgcentrum De Stek, met zijn sfeervolle ontmoetingsruimte.

Bewoners combineren hier de rust van het water- en polderlandschap met de voordelen van nabijgelegen stadscentra zoals Brugge en Maldegem. Ook Sijsele zijn er heel wat handelszaken die zich op wandelafstand van de woningen bevinden.

Neem gerust vrijblijvend contact op voor de huur van assistentiewoningen in Sijsele of andere van onze zorgformules.