Fris ontwerp nieuw cultuurpakket door Llama


Llama staat voor het nieuwe cultuurseizoen in Damme opnieuw in voor het grafisch ontwerp van de visuele communicatie van het cultuurpakket. Dit omvat het nieuwe programma van de Cultuurfabriek in Damme.

Bron foto: Stad Damme

Samenwerking met Stad Damme

In 2018 ging Stad Damme met Llama een samenwerking op lange termijn aan voor het grafisch ontwerp van het cultuurpakket. Dit omvat alle communicatie voor de programmatie van het cultuurseizoen dat begint in september. Zaakvoerder Tom Rotsaert is opgegroeid in Sijsele-Damme en was heel vereerd om deze opdracht na de openbare aanbesteding binnen te halen. Door Llama kreeg alle communicatie een nieuwe, frisse en professionele look. Het logo kreeg een update omdat het een belangrijke rol speelt in alle grafische ontwerpen. Jaarlijks wordt een nieuw ontwerp uitgewerkt voor het nieuwe seizoen. Op de website van Llama kan je via deze link de ontwerpen bekijken van seizoen 18-19: https://www.llama.design/project/22.

Voorstelling nieuwe stijl voor seizoen 22-23

Door de uitbraak van het coronavirus in maart 2020 viel de hele cultuursector stil. In een periode van bijna 2 jaar konden door tal van opgelegde maatregelen veel voorstellingen niet doorgaan. Gelukkig is die periode achter de rug. Vol nieuwe moed werd een nieuw programma samengesteld onder leiding van Tania Tamsin, die instaat voor de coördinatie en programmatie. Bovendien blaast de Cultuurfabriek dit jaar 15 kaarsjes uit. Het nieuwe seizoen 22-23 wordt een ode aan het feest waar mensen elkaar ontmoeten.

Het cultuurpakket voor het nieuwe seizoen bevat het ontwerp van de cultuuragenda, filmkalender en affiche. Llama ontwierp hiervoor een aantal varianten. Er werd geopteerd voor het ontwerp waarbij lichtgroene en blauwe tinten de hoofdkleuren vormen. De beide kleuren gaan in harmonie over in elkaar met een verloop in het ontwerp. Het gebruik van de frisgroene kleur en de golven op de achtergrond van de affiche staan symbool voor de nieuwe energie en dynamiek na de coronaperiode. Coördinator Tania is heel tevreden van de vlotte samenwerking met Llama en de realisatie. Llama is in staat om voor elk nieuw cultuurseizoen verrassend uit de hoek te komen met creatieve ideeën voor een nieuw ontwerp. Alle ontwerpen van een seizoen hebben steeds eenzelfde gestroomlijnde look.

Aftrap van het nieuwe seizoen

Het nieuwe seizoen van de Cultuurfabriek biedt een brede variatie van muziek, theater, spektakel en film. Op de affiche wordt een selectie van voorstellingen in de kijker geplaatst. Vorige week donderdag 8 september 2022 werd de muzikale aftrap gegeven van het nieuwe seizoen met niemand minder dan Raymond van het Groenewoud. De iconische tekstdichter gaf er samen met zijn band, een memorabele show. Hij bewees zo dat hij met recht en reden op de frisse cover van de cultuuragenda prijkt.

Meer info

De Cultuurfabriek van Damme is gelegen in de Stationsstraat 22 in deelgemeente Sijsele. De cultuuragenda en filmkalender kan je verkrijgen in de Cultuurfabriek en kan je ook online raadplegen via deze links:

Naast deze voorstellingen worden er in de Cultuurfabriek vaak voorstellingen georganiseerd door verenigingen. Alle info over de Cultuurfabriek zoals praktische info en het bestellen van tickets voor de voorstellingen kan je vinden op deze website: https://www.damme.be/cultuurfabriek