Café ’t Kloefke viert Donk kermis


Aanstaand weekend is het opnieuw kermis Donk en dat wordt ook gevierd in café ’t Kloefke.

Donk is de kleinste deelgemeente van Maldegem. Maar in het rustige charmante dorpje trekt het gezellige café ’t Kloefke niet alleen inwoners uit Donk aan, maar ook uit de omliggende gemeenten. Zaakvoerster Sabine ontvangt er iedereen steeds met de glimlach. Je kan er een tapbiljart spelen, de voetbal volgen op groot scherm of langsgaan voor een gezellige babbel.

Goed gevuld kermisprogramma

Maar deze charmante gemeente heeft ook een kermis in het weekend met de tweede zondag van september. Ook dit jaar is er opnieuw een stevig gevuld kermisprogramma.

In café ’t Kloefke zijn er hiervoor verschillende activiteiten:

  • Vrijdag 9 september: vanaf 19u: billenkaarting (manillen, bieden en pietjesbak) met inleg van 2,5 euro
  • Zaterdag 10 september: vanaf 19u: mosselfestijn à volonté
  • Zondag 11 september: van ’s morgens openluchtbar tijdens de rommelmarkt. ’s Avonds is er om 20u een optreden van de coverband Strikeusder. Daarna is er een fuif met DJ Jus.
  • Maandag 12 september: vanaf 15u krulbolling en vanaf 19u bingo.

Het feestcomité van Donk organiseert ook tal van activiteiten in en rond de feesttent aan de P. De Swaeflaan in Donk:

  • Vrijdag 9 september is er aan de feesttent een openingsreceptie vanaf 18u met optreden van Pieter Van Canneyt. Om 21u staat er een optreden gepland van de topband Triple Malted. Daarna is er een ‘closing party’.
  • Zaterdag 10 september staat in het teken van sport. Er is in de namiddag de eerste editie van de loopwedstrijd ‘De Donkse zesse’ van 6 km. Daarnaast is er ook de Donkse kermiskoers met een individuele tijdrit en Donkse ploegkoers. De individuele tijdrit doorheen Donk heeft een aangepast parcours van ongeveer 8,5 km. Er is ook elektronische tijdsregistratie.
  • Zondag 11 september is er de grootse rommel- en antiekmarkt in de straten van Donk. Dit is één van de grootste rommelmarkten in de streek dus een bezoekje loont zeker de moeite. Verder is er in de feesttent om 11u een aperitiefconcert met NRG-band en om 14u optreden van de band ‘AZ Damme’.

Meer info over alle activiteiten van feestcomité Donk vind je op hun website: www.feestcomitedonk.be.