Zeepkistenrace op Oedelemberg!


Op zaterdag 27 augustus organiseert feestcomité vzw Den Bunker uit Oedelem een origineel evenement: een zeepkistenrace. Na de race is er een afterparty.

Een zeepkist is eigenlijk een klein voertuig waarin je kan zitten op wielen maar zonder motor. Daarom wordt een dergelijke race georganiseerd op een hellend vlak. In onze streek hebben we maar weinig natuurlijke hellingen, maar voor deze zeepkistenrace wordt de helling van Oedelemberg gebruikt.

Feestcomité vzw Den Bunker kwam op het leuke idee om een dergelijke race voor de eerste maal te organiseren. Verschillende teams bouwen ludieke zeepkisten. Ze zullen op het hoogste punt van Oedelemberg vertrekken. Langs de straat ‘Weg naar Sint-Kruis’ leggen ze een parcours af vol obstakels langs de flank van Oedelemberg. Ongeveer 25 teams zijn ingeschreven.

Het zal ongetwijfeld boeiend zijn om te zien hoe ze met eigen gemaakte zeepkisten het parcours trotseren. Er zijn leuke prijzen voor de teams die de eindmeet halen: voor de snelste, de leukste en de origineelste zeepkist. Na de race is er een afterparty met DJ Jay Wall.

De zeepkistenrace gaat door langs de ‘Weg naar Sint-Kruis’ in Oedelem met start ter hoogte van nummer 6 (Winterbar Marichel). Er is voldoende parking voorzien voor auto’s en fietsen. Het begin is voorzien om 13u en het einde omstreeks 20u. Er zijn dranken en een assortiment burgers verkrijgbaar tijdens het hele evenement. De weersverwachtingen zijn ook ideaal met droog weer en geen al te warme temperaturen. Dus kom zeker een kijkje nemen naar deze originele race!

Op onderstaande foto zie je al een voorsmaakje van enkele zeepkisten die je zaterdag 27 augustus zal zien. De andere foto toont de locatie vanuit de lucht met de parkings die voorzien worden.