Tijdelijke sluiting frituur Je m’en fous voor brand


Frituur Je m’en fous in de Stationsstraat in Sijsele is vanmorgen getroffen door een brand in de frituurinstallatie en zal tijdelijke gesloten zijn om de schade te herstellen.

Valérie Aerts en Jurgen De Sutter zijn de uitbaters van de frituur. Het was Valérie die vanmorgen de werkdag begon met het opstarten de friteuses en de afzuiginstallatie. Maar daarbij begon de motor van de afzuiginstallatie te knetteren. Dat was abnormaal. Ze ging even buiten de frituur om de oorzaak op te sporen en toen ze terug kwam stonden de vlammen tot aan het plafond.

De brandweer had de brand snel onder controle maar er is wel grote schade. Niet alleen aan de frituurinstallatie maar ook de rest van de frituur. Er is zowel brand- als waterschade. Het bovengelegen appartement is vrijwaard gebleven. Daar is er wel rookschade. Vermoedelijk ligt de oorzaak aan een kortsluiting in de afzuiginstallatie.

De eigenaars stellen alles in het werk om de schade zo snel mogelijk te herstellen om terug open te gaan, maar kunnen hier nog geen tijdstip over meedelen.

Meer info: https://www.hln.be/damme/frituur-je-men-fous-getroffen-door-brand-vlammen-tot-aan-het-plafond~a224b76d/