Joachim Coens over CD&V in krant De Zondag


In december dit jaar loopt het voorzittersmandaat van CD&V af voor Joachim Coens. Gisteren pakte de gratis weekkrant De Zondag uit met een uitgebreid interview.

Sinds 2019 voorzitter van CD&V

Sinds juni 2014 is Joachim aangesteld als burgemeester van Damme. In 2019 stelde hij zich kandidaat voor het voorzitterschap van zijn politieke partij CD&V. Aanvankelijk waren er zeven kandidaten, na de eerste ronde bleven Joachim Coens en Sammy Mahdi over. Op vrijdag 6 december 2019 werd de uitslag van de tweede ronde bekend gemaakt. Joachim haalde het voorzitterschap nipt binnen met 53,12 procent van de stemmen. Sammy Mahdi is later aangesteld als staatssecretaris voor Asiel & Migratie in de federale regering. In december dit jaar zijn er nieuwe verkiezingen voor het voorzitterschap voor CD&V.

Interview in De Zondag

De weekkrant De Zondag nodigde Joachim Coens afgelopen donderdag 14 april uit voor een uitgebreid interview op de zeedijk van Oostende. Joachim vertelt over het belang van Pasen voor hem en zijn gezin. Verder heeft hij de verkiezingen in Frankrijkop de voet gevolgd. De uitslag ziet hij als een waarschuwing voor ons. Joachim geeft ook aan dat hij heel wat onrust merkt bij de werkende klasse die niet voldoende beloond wordt voor hun harde werk. Hij heeft de intentie dit te hervormen. De &NU-avondshow van CD&V op zaterdag 23 april is een stap naar vernieuwing. Daarop zal de gloednieuwe huisstijl en slagzin van CD&V voorgesteld worden. Hiervoor werd deze aankondiging verspreid:

Tot slot gaat het over de functie van de kopstukken Sammy Mahdi en Wouter Beke, en het mandaat voor de nieuwe voorzitter.

Lees het volledige interview via deze link op de website van De Zondag: https://www.dezondag.be/de-zondag/actua/joachim-coens17042022/