DTRS Transport gespot in Italië


DTRS Transport uit Damme verzorgde deze week een transportopdracht naar Italië met de koeltrailer van 2B Trans en deelde hiervan een foto in een uniek berglandschap.

We contacteerden zaakvoerder en vrachtwagenchauffeur Dieter om meer te ontdekken van deze transportopdracht en het leven als vrachtwagenchauffeur.

Aansluitende transporten

Afgelopen zondag 20 maart vertrok DTRS Transport ’s middags naar Bologna (gelegen in Noord-Italië). Het ging om een export van de bekende Diksmuidse pannenkoeken uit West-Vlaanderen. Deze transportopdracht is een zogenaamd geconditioneerd transport. Dat betekent een transport onder een geleide temperatuur, in dit geval een koeltransport. Enkel daardoor kan de kwaliteit en de houdbaarheid gegarandeerd worden. Deze eetwaren zijn een hele tijd onderweg vooraleer deze in de winkelrekken liggen. Voor dit koeltransport gebruikt Dieter de koeltrailer van transportbedrijf 2B Trans, waarvoor hij af en toe transportopdrachten verzorgt.

Dinsdagochtend kwam de truck van DTRS Transport aan in Bologna. Dieter deelde hiervan onderstaande foto.

Voor een aansluitende rit wordt steeds gekeken om nieuwe goederen in de regio in te laden. Anders zou de rit een verlies betekenen. DTRS Transport laadde in Italië een nieuw transport in van lasagnebladen voor transport naar Rotterdam. Die rit verliep via Oostenrijk en Duitsland. In Rotterdam werd opnieuw een nieuwe lading goederen ingeladen die bestemd zijn voor Engeland. Vannamiddag is Dieter van DTRS Transport even thuis in onze regio in Damme, maar vanavond vertrekt hij terug richting Engeland.

Truck stops bieden nodige faciliteiten

Zoals je kan afleiden hebben vrachtwagenchauffeurs lange rijtijden. Dieter van DTRS Transport geeft aan dat er ’s avonds wel vaak afgesproken wordt in zogenaamde truck stops met collega vrachtwagenchauffeurs die in de buurt zijn. In een truck stop zijn er de nodige faciliteiten voor vrachtwagenchauffeurs die ver van thuis zijn zoals een tankstation, vrachtwagenparking, restaurant, shop, douches, toiletten.

Vrachtwagen is ‘huis op wielen’

Als vrachtwagenchauffeur ben je vaak een lange tijd van huis weg. Daarom is de truck eigenlijk een beetje hun ‘huis op wielen’. Daarbij wordt de truck ingericht als een woning met o.a. een microgolf, mogelijkheid om te slapen, gezellige interieurinrichting,… Ook het uiterlijk van de vrachtwagen wordt vaak gepersonaliseerd. Dieter heeft zijn truck ook gepersonaliseerd met een zwarte kleur waarbij het goudgeel gekleurde logo vooraan en op de zijdeuren pronkt.

De truck van DTRS Transport is nu 5 jaar. Maar DTRS Transport groeit en heeft een investering gedaan in een tweede truck. Deze is bedoeld voor containertransport. De levering wordt volgende maand verwacht.

Meer info

Dankzij transportfirma’s zijn de winkelrekken waar we gaan shoppen steeds netjes aangevuld. Zoek je als bedrijf een transportfirma voor eenmalige of regelmatige transporten? Neem dan gerust contact op met 2B Trans of DTRS Transport.