Nieuwe Renault Megane E-Tech in avant première


Dit weekend kon je de nieuwe Renault Megane E-Tech bezichtigen in de showroom van Autobedrijf Teirlinck in Sijsele. Wij gingen een kijkje nemen.

De demowagen was enkel dit weekend te bezichtigen bij Autobedrijf Teirlinck. Wie niet heeft kunnen langsgaan, kan hier alvast meer info over deze nieuwe wagen ontdekken met de foto’s die wij genomen hebben.

Moderne uitstraling

De nieuwe Renault Megane E-Tech is de eerste wagen waarop het vernieuwde logo van Renault pronkt. De wagen oogt bijzonder met een futuristisch maar ook tegelijk sportief uiterlijk. Vooraan heeft de wagen smalle full LED koplampen die je zelfs begroeten met een knipoog. De wagen heeft grote alu velgen en een aflopende daklijn naar de achterzijde toe. De deurgrepen zijn helemaal verzonken en klappen uit wanneer je de auto nadert.

Opvallend interieur

Het interieurontwerp is verzorgd waarbij op de kleinste details gelet werd. Er zijn 2 LED schermen in het dashboard: centraal en achter het stuur. De route die de GPS aangeeft wordt daardoor voortaan voor de chauffeur geprojecteerd. Het dashboard heeft het uiterlijk van een textuur van stof, maar is gemaakt van gerecycleerd kunststof. Ook de zetels zitten heel aangenaam voor langere ritten.

100% elektrisch

De Megane E-Tech is 100% elektrisch. De motor is van een nieuw type: efficiënter en compacter, en met olie gekoeld in plaats van met lucht. De warmte van de motor en de batterij worden zoveel mogelijk herbruikt bvb. voor het opwarmen van de batterij of het interieur bij koud weer.

Vanuit stilstand haal je in 7,4 seconden een snelheid van 100 km/u. De wagen haalt een topsnelheid van 160 km/u. Indien de batterij volledig opgeladen is kan je er 300 à 470 km mee rijden. Dit is geen theoretische afstand, maar een werkelijk haalbare afstand waarmee je in praktijk vaak verder kan rijden.

De kofferruimte heeft een volume van 440 liter, waarbij 32 liter onder de laadvloer zit. Door de rechte vorm is deze ruimte goed bruikbaar voor bagage of boodschappen.

De instapprijs voor de wagen bedraagt iets meer dan 34.000 euro (incl. BTW). Dit is een aardige prijs, maar niet buitensporig voor elektrische wagen. Als extra opties tegen een meerprijs kan je kiezen voor een motor met meer vermogen en/of een batterij die sneller oplaadt.

Meer info

Voor meer info kan je steeds terecht bij Autobedrijf Teirlinck: