Glaasje op, laat je rijden


Wil je vanavond zorgeloos eindejaar vieren? Dan kan je beroep doen op Damme Taxi om je naar je bestemming te voeren en daarna veilig terug thuis te geraken.

Vanavond vieren we het einde van 2021 en klinken we op een gloednieuw 2022. Normaal is oudejaar de drukste avond van het jaar voor taxibedrijven. Omwille van de coronamaatregelen moeten horecazaken vanavond echter sluiten om 23u00. Er zullen geen grote feesten doorgaan zoals oudejaarsavondfuiven of feesten in feestzalen. Taxibedrijven verwachten daardoor ook geen drukte zoals in andere jaren. Ook vorige week met kerstmis was het veel rustiger dan andere jaren.

Maar de jaarwisseling kunnen we uiteraard wel vieren in beperkte kring met familie, vrienden en/of kennissen. Als je daarbij op bezoek gaat en de auto neemt heb je al snel teveel alcohol op. Je alcoholgehalte hangt af van je geslacht, de snelheid waarmee je drinkt, je lengte, gewicht, wat je gegeten hebt,… Maar gemiddeld heb kom je na 2 à 3 glazen al in de risicozone boven 0.5 promille.

In normale situaties rijden de bussen van De Lijn de hele nacht door bij de jaarovergang. Dit jaar is dit niet zo. Wil je daarom zorgeloos eindejaar vieren, dan kan je beroep doen op Damme Taxi om je naar je bestemming te brengen en achteraf veilig thuis af te zetten. Hiervoor kan je bellen naar: 0477 356 105. Graag telefonisch bellen en geen sms versturen. Hou wel rekening met een eventuele wachttijd na het bellen.