Frituur Smiley verkozen tot beste frituur van Damme


Smiley Friet is door de lezers van Het Nieuwsblad verkozen tot beste Frituur van groot-Damme.

Een specialiteit in ons land zijn onze frietjes. Het is zelfs zo dat de Belgische frietkotcultuur erkend is als nationaal immaterieel cultureel erfgoed! Een goede friturist is eigenlijk een vakman die de kunst kent om frietjes perfect te bakken en wij zijn zot op frietjes. We hebben heel wat frituren in ons land, maar ook op bijna elk evenement met eetgelegenheid worden er frietjes aangeboden die steeds goed in de smaak vallen.

Jaarlijks gaat de krant Het Nieuwsblad op zoek naar de Beste Frituur van iedere gemeente in Vlaanderen. Twee weken lang kon iedereen via de app van Het Nieuwsblad stemmen op hun favoriete frituur. Vele frituren voerden ook intensief actie om stemmen binnen te loodsen.

De stemming is nu afgelopen en de uitslag werd vandaag bekend gemaakt. Daarbij is Smiley Friet verkozen tot beste Frituur van groot-Damme. Smiley Friet dankt hun klanten voor de vele stemmen en is fier deze titel een jaar te mogen dragen:

Beste klanten, dankzij jullie stemmen mogen wij ons een jaar lang ‘beste frituur’ van Damme noemen!! 😁 Wij danken jullie hierbij dan ook hartelijk voor jullie stemmen, want zonder jullie was dit niet gelukt!! 👍 Alhoewel we van oordeel zijn dat niemand ‘de beste’ is, maar gewoon anders en speciaal op zijn eigen manier, toch zijn we super fier deze titel te mogen dragen!!

Frituur Smiley was een hele tijd de enige frituur in Sijsele. Dit jaar kwam er een nieuwe frituur bij in de gemeente in de woning waar de kantoren van rijschool Boudry gevestigd waren, vlakbij de wijk ’t Veld. De frituur draagt de naam ‘Je m’en fous’ en ging open op 9 april 2021. Een 30-tal jaar geleden waren er ook plannen door een andere uitbater om op deze locatie een frituur te openen, maar toen is het zover niet gekomen.